Pagini

luni, 31 august 2020

Unde ne aflăm, ce zic părinții - studiu



MKOR Consulting, în parteneriat cu Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație / MEC, a derulat un studiu în rândul părinților copiilor din învățământul preuniversitar, pentru a afla care sunt așteptările și temerile lor referitoare la modul de desfășurare a noului an școlar

Iată, pe scurt, rezultatele acestui studiu, publicate recent:

Modalitatea de continuare a studiilor în anul școlar 2020-2021

  • Conform studiului realizat de noi la finalul lunii iulie și începutul lunii august, mai mult de jumătate dintre respondenții participanți și-au exprimat dorința ca anul școlar 2020-2021 să se desfășoare cu revenirea la cursurile tradiționale, față-în-față (55%).
  • Cursurile mixte se află pe locul al doilea în opțiunile părinților și sunt preferate de aproape o treime dintre aceștia (31%).
  • Scenariul în care cursurile se desfășoară exclusiv online, așa cum au fost în timpul stării de urgență, se află pe ultimul loc în topul preferințelor părinților, doar 14%.

Informarea părinților pe durata stării de urgență


Respondenții consideră că au fost informați la nivel moderat, acordând 4.1 puncte din 7 calității actului de informare pe perioada stării de urgență, legat de schimbările ce aveau să fie implementate odată cu închiderea școlilor. 

Informațiile privind activitatea și evoluția școlară a copilului au lipsit pentru mai bine de jumătate dintre respondenți (53%). 

Pe locul al doilea în topul informațiilor pe care părinții și-ar fi dorit să le aibă pe durata celui de-al doilea semestru al anului școlar trecut se află detaliile privind evaluarea copiilor (47%), în această situație fiind mai ales părinții care au copiii în clasele primare (43%) sau liceale (33%). 

O treime dintre respondenți și-ar fi dorit să afle mai multe despre platformele online utilizate, dar și despre modul în care se folosesc acestea.


 
Încrederea părinților în autorități


Încrederea în autoritățile centrale este scăzută, de doar 3 din 7 puncte. Locuitorii mediului urban mic acordă cel mai scăzut nivel de încredere în autoritățile centrale (2.7 puncte).

Când vine vorba de încrederea în autoritățile locale (primării și consilii locale), media este ușor mai crescută, către moderată, de 3.4 puncte. Locuitorii mediilor rurale tind să fie mai încrezători în autoritățile locale, acordând cel mai mare scor de încredere (3.6 puncte).

În plus, așa cum am sugerat și eu acum ceva timp, părinții preferă desfășurarea anumitor materii în aer liber, atunci când este posibil, cu scopul de a menține distanțarea fizică.

Studiul poate fi consultat: AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu