Pagini

luni, 21 septembrie 2020

5 recomandări pentru această săptămână de școală


Azi începe cea de-a doua săptămână de școală pe vremea pandemiei și cred că directorii ar trebui să înceapă să monitorizeze mai atent ce se întâmplă în clase și la ore cu învățarea propriu zisă.

Așadar, continuăm cu formarea rutinelor și urmărim foarte atent ce se întâmplă cu respectarea regulilor sanitare – mască, distanțare, spălat pe mâini, deplasare pe trasee prestabilite, aerisit și dezinfectat clasele, realizat ore în aer liber. 

Pe de altă parte, dacă aș fi director de școală, în această săptămână aș face următoarele 5 lucruri:





1.     Aș COMUNICA  zilnic cu fiecare profesor și cel puțin o dată pe săptămână cu toată cancelaria, aș cere feedback despre ce  a mers, ce nu  a mers, ce putem face pentru a îmbunătăți situația. Aș comunica în continuare cu părinții.
2.     Aș avea grijă de profesorii mei și aș gândi și aș pune în aplicare un program privind STAREA DE BINE  a acestora, cu accent pe păstrarea unei stări de sănătate fizică și emoțională bune.
3.     Aș insista foarte mult și i-aș sfătui pe profesori să construiască RELAȚII bune cu copiii și aș urmări modul în care acest lucru se întâmplă la fiecare clasă și disciplină de studiu.
4.     Aș cere și aș discuta cu fiecare profesor în parte planul propriu de RECUPERARE  a materiei neparcurse anul trecut și PLANIFICAREA optimă și rezonabilă a materiei din acest semestru.
5.     Aș monitoriza foarte atent cum se derulează orele (în special cele ONLINE sau cele de ÎNVĂȚARE HIBRIDĂ și aș face tot ce pot, împreună cu autoritățile și inspectoratul, pentru a crește eficiența acestora – dotări tehnice la clasă, devicuri copii, platformă, activități de formare a profesorilor etc. 

Cum am mai zis și altă dată, e nevoie în această perioadă grea, mai mult ca oricând, de abilități și atitudini atât de management ( focalizare pe îndeplinirea obiectivelor și a planului de intervenție), cât și de leadership ( focalizare pe relațiile din școală și lucrul cu oamenii, motivarea echipei pentru a acționa și a rezolva problemele care apar. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu