duminică, 19 mai 2013

Steve Jobs către tinerii absolvenți:Stay hungry!Stay foolish!



Computerul Macintosh, primul film 3D, iPod-ul, iPhone-ul și iPad-ul sunt legate de numele lui Steve Jobs, vizionarul care a revoluționat lumea și modul în care interacționăm cu tehnologia. În același timp, Steve Jobs a fost unul dintre cei mai buni și carismatici oratori ai vremurilor recente, multe dintre spusele sale fiind citate de referință despre viață și moarte, educație și dezvoltare, succes și eșec. 

În iunie 2005, adresându-se absolvenților Standford în cadrul ceremoniei de acordare a diplomelor (commencement), Steve Jobs le spune trei povestiri legate de propria sa viața (una despre cum să legi între ele lucrurile care ți se întâmplă, una despre dragoste și pierdere și una despre moarte) și îi îndeamnă să își trăiască din plin și cu entuziasm propria viață (Stay Hungry! Stay Foolish!):

Timpul vostru este limitat, aşa că nu-l irosiţi trăind viaţa pe care alţii au trasat-o pentru voi. Nu vă lăsaţi prinși în capcana vreunei dogme – ceea ce ar însemna să trăiți după concluziile la care au ajuns alţii. Nu lăsaţi zgomotul opiniilor altora să acopere vocea voastră interioară. Şi, cel mai important, aveţi curajul de a vă urma inima şi intuiţia. Cumva, ele ştiu deja ceea ce voi vreți să fiți cu adevărat. Restul e pe plan secundar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu