Lucruri bine facute

Aici sunt exemple de lucruri ”bine făcute” în educație (și nu numai), atunci când arătăm că se poate și la noi (8 decembrie 2014).

Intervenții participative în spațiul școlii 
Cea mai ”altfel” săptămână la liceu – pentru că elevii decid cum va arăta ”schimbarea la față” a spațiului școlii, pentru că banii sunt asigurați printr-un proiect și școala nu plătește nimic, pentru că e nonformal pe bune și o părticică de educație urbană, așa, ca să ne luăm spațiul și orașul înapoi (”intervenții urbane participative” realizate la Liceul „Petru Rareș” din București în cadrul proiectului ”Spații urbane în acțiune” derulat de Asociația Komunitas ).

...........................................................

O bibliotecă reinventată, o șansă pentru copii 

În comuna Marpod din județul Sibiu se află prima bibliotecă concept din România, amenajată  într-o pivniță, ca un ”borcan cu dulceață de povești”. Când vin aici să citească, copiii din comună  aleg cărți din borcanul cu carte de dragoste sau borcanul cu poveşti istorice, din cel cu poveşti inteligente sau din borcanul cu lucrări practice. De multe ori, vin însă  să lucreze la computer, să participe la ateliere eco sau la șezători cu tradiții din zonă.

.........................................................

Hai să jucărim! Mi-a plăcut și numele (”Hai să jucărim!”), și ideea proiectului inițiat de Consiliul Școlar al Colegiului Național ”Ferdinand I” din Bacău care ieri le-a propus spectatorilor la un meci de handbal  să arunce în teren cu jucării de pluș ce urmează a fi donate copiilor nevoiași.

...............................................................

Nodul maramureșean: ”Nodul maramureșean” sau ”Steaua meșterului” este o structură de lemn atât de bine făcută, încât, după ce a fost montată, nu se mai poate desface.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu