miercuri, 11 noiembrie 2020

Vorba de educație - o oră online

                                                        photo credits: dna înv. Sorina Iacob

Cam așa cred că ar trebui să arate o oră online, cum se vede în fotografie, ca o mică comunitate de învățare, în care fiecare se simte bine, și copiii, și dna învățătoare. Observați, vă rog, că toți zâmbesc și sunt fericiți că sunt împreună. Îmi place că toți copiii sunt în ținuta de școală, că s-au format deja rutinele care sprijină învățarea.

Am mai spus și repet, e foarte important ca în învățarea online să creați conexiuni personale cu elevii, aceștia să vă simtă că sunteți acolo pentru ei – fiți atenți la tonul vocii, la modul de adresare, zâmbiți, aveți umor, relatați povești și întâmplări personale din viața de familie sau legate de hobbiuri, comunicați prietenos, cu mesaje personalizate pentru fiecare copil.

Oferiți sprijin și feedback în mod constant, întrebați-i pe copii ce activitate le-a plăcut, creați momente de reflecție asupra a ceea ce au învățat, focalizați-vă nu atât pe conținut, cât pe proces și vorbiți cu elevii despre cum și de ce au învățat,

Am mai spus și repet, există o foarte bună capacitate de inovare în școli, ideile bune sunt la profesori, dar e important să le găsim și să le promovăm. Gând bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu