joi, 15 iunie 2017

Vorba de educație - o școală bună, din nou


Tot spun de câțiva ani, poate se schimbă și la noi modul în care evaluăm școlile:o școală bună este, după părerea mea, aceea în care FIECARE (și subliniez, fiecare) copil face un pas înainte față de cum a fost când a venit la școală. A venit cu nota 4 și școala l-a ajutat să promoveze, a venit foarte tăcut și școala  l-a învățat să pună întrebări, a venit nesigur pe el și școala l-a făcut încrezător în sine, a venit timid și școala l-a învățat să lucreze în echipă, a venit fără să știe că, de exemplu, poate cânta bine și școala i-a descoperit talentul și l-a făcut o mică vedetă și, da, a venit cu 9, dar școala l-a adus la 10 și tot așa. În business, asta se numește valoare adăugată.E final de an școlar. Am fost o școală bună?

2 comentarii:

  1. Intotdeauna e o bucurie,o satisfactie ,o multumire cand azi e mai bine ca ieri!Asa ar trebui sa fie si in scoala,in fiecare zi sa se vada un plus in educatia copiilor. Asa cum ati spus in articol ieri eram de 4,azi sunt de 5 inseamna evolutie,incredere si dorinta de a merge mai departe.Sentimentul ca esti bun la ceva te face deosebit,te face increzator,te descoperi si excelezi....dar unde gasim acesti dascali,unde gasim scoala care sa descopere talentul sau abilitatile copiilor?Prea putini dascali si prea putine scoli !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, ar trebui să fie in primul rand un demers al profesorilor si al scolii, dar si unul care sa tina de politicile educationale, de cum definim la nivel de sistem o scoala buna, de ce criterii folosim pentru a evalua scolile si de cum promovam si apreciem astfel de scoli. Multumesc pentru comentariu!

      Ștergere