sâmbătă, 5 august 2023

AI & viitorul umanității

 


Mă uit la ce știri de doi bani avem la televizor, când în lume se întâmplă lucruri esențiale, care ne afectează viața și planeta.
Am dat în această seară peste acest video cu un discurs al renumitului Yuval Noah Harari din aprilie anul acesta, despre inteligența artificială și nenumăratele provocări pe care le aduce. Harari spune că ”AI has “hacked” the operating system of human civilization.” A vorbit despre „potențialul inteligenței artificiale de a deveni prima formă de viață anorganică de pe planeta noastră și despre modul în care aceasta ar putea schimba însăși structura sau semnificația sistemului ecologic al lumii,” cu consecințe enorme asupra politicii, educației, economiei și culturii, asupra întregii civilizații umane.
Soluția propusă, cu care sunt perfect de acord, este ca utilizarea instrumentelor de AI să fie supusă reglementării în spațiul public, adică să facem noi regulile, înainte ca AI să le facă ea pentru noi toți.
E o temă de interes și pentru profesori, ne vom lovi, în curând, de impactul ChatGPT în educație și o să ne ia pe nepregătite.
 
 
 

https://youtu.be/azwt2pxn3UI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu