miercuri, 27 mai 2020

Sunt școlile pregătite pentru 2 iunie?

photos credits - ISJ Arad

Deci, azi e miercuri, iar până luni școlile ar trebui să fie pregătite pentru copiii din clasele terminale care vin la cursuri pe 2 iunie.

În mare, e nevoie de marcaje în curtea școlii pentru a se păstra distanța, de aparate de luat temperatura, de marcaje pe holuri, de afișe cu reguli de respectat, de grupuri sanitare curate, cu apă, săpun și dezinfectanți, de așezarea mobilierului în clase cu păstrarea distanței între bănci, de elaborarea unui orar al activităților de pregătire a examenelor, de organizarea pauzelor copiilor, de primirea măștilor și de orice altceva care se dovedește util. 

Apoi, directorii trebuie să organizeze primirea copiilor și informarea lor în legătură cu respectarea regulilor și să instruiască și să aloce responsabilități (cine ce face) profesorilor care participă la această activitate.

Nu am văzut prea multă mișcare pe rețele în acest sens, dar sper că deja multe din aceste lucruri s-au făcut deja în școli. Cum o fi în cele peste 1000 de școli care anul trecut aveau toaletele în curte?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu