marți, 19 mai 2020

Vorba de educație - busola către starea de bine


Iată un cadru conceptual care mi-ar plăcea să fie abordat în discuțiile actuale despre educație, dacă tot participă profesorii la tot felul de webinarii și conferințe online. Ideea proiectului ”OECD Future of Education and Skills 2030 project” este prezentată concis în acest infografic.

Pentru că navighează printr-un ecosistem care se schimbă rapid si imprevizibil, copilul de azi are nevoie de o busolă pentru a construi un viitor care are ca destinatie starea de bine. O busolă de utilizat de către toti membrii comunitatii educationale, autoritati, directori, părinti si elevi,o busolă care înseamnă că un copil are nevoie de:

🧭deprinderile de baza (core foundations) – citit, scris, socotit, dar și alfabetizare digitală și a utilizării datelor, sănătate fizică și mentală și dezvoltare socio-emoțională;
🧭competențe transformatoare, adică abilitatea de a crea noi valori, de a reconcilia tensiuni și dileme, dar și de asumare de responsabilități;
🧭cuprinderea într-un proces de învățare care înseamnă anticipare, acțiune și reflecție.


E posibil să existe mai multe versiuni ale unui viitor posibil pe care îl dorim, dar cea care are în centru starea de bine este una împărtășită de foarte mulți dintre noi. Călătorie plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu