joi, 15 octombrie 2020

După o lună de școală


Azi avem o lună de școală. Sub 4% dintre școli sunt în scenariul roșu, iar numărul crește în fiecare zi.

E bine că sunt multe școli care s-au organizat cu responsabilitate, în care regulile au fost respectate, în care este curățenie și se respectă normele.

E bine că sunt școli în care copiii au învățat și în aer liber și m-am bucurat să-i văd la ore în curtea sau grădina școlii sau în livada sau pe dealul din apropiere.

E bine că am văzut mulți profesori care „și-au intrat în mână” și fac ore creative și moderne, fie față în față, fie online.

Nu e bine că sunt școli, unele chiar colegii de renume, care nu au asigurat distanța necesară între bănci.

Nu e bine că sunt și profesori care nu poartă mască.

Nu e bine că nu au venit tabletele pentru copiii care nu au cu ce să învețe, e chiar o problemă.

Nu e bine că sunt foarte puține școli în care se face învățare hibridă de calitate, deorece cele mai multe nu au aparatura necesară, care să permită și elevilor de acasă să urmărească ce se predă și să fie implicați la lecție.

Nu e bine că nu am văzut nicăieri niciun interes pentru recuperarea materiei, vreun anunț oficial, niște date cu câți elevi trebuie să o facă, vreo planificare, ceva.

Nu e bine că nu avem mecanisme de monitorizare a ceea ce se întâmplă în școli, nu avem un site național pe care să urmărim zilnic date referitoare la educație, nu avem raportări oficiale ale inspectoratelor, cu număr de cazuri pe județe, cu câte școli au ce le trebuie pentru învățare hibridă, cu ce probleme există, cu exemple de bune practici etc.

Nu e bine că sunt mulți părinți care nu respectă regulile de distanțare și de purtare a măștii atunci când își așteaptă copiii în fața școlii.

Nu e bine că în afara școlii mulți elevi nu respectă nici ei regulile.

Oricum, profesorii sunt de o lună în prima linie și nu cred că au nevoie în primul rând de critici, ci de sprijinul directorilor, al părinților și al întregii comunități. Sănătate, gând bun! #vorbadeeducație

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu