sâmbătă, 16 octombrie 2021

Despre concursul de directori

 


Concursul organizat ieri pentru ocuparea funcției de director a fost unul greu, așa că toți profesorii care au participat la el merită aprecierea noastră. A fost greu pentru că a avut loc într-o perioadă dificilă pentru școli, în care timpul pentru învățat a fost foarte puțin. A fost greu pentru că cei care au candidat au avut de parcurs o bibliografie irelevantă pentru funcția respectivă. A fost greu pentru că un astfel de test nu verifică nici pe departe competențele manageriale și de leadership ale candidaților, pentru că unii itemi au fost nerelevanți pentru activitatea de director de școală sau pentru că au avut un răspuns corect discutabil (vezi itemul cu definiția competenței, vezi pe cei legați de stilul de leadership), pentru că timpul acordat testului a fost insuficient și nu a fost corelat cu dificultatea itemilor.

Sper ca cei care au trecut de acest test (și pe care îi felicit!) să se pregătească temeinic pentru interviul care urmează și să elaboreze o strategie a școlii valoroasă, care să îi ajute să își îmunătățească școlile în următorii ani și să le plaseze acolo unde ar trebui să fie, adică în zona unei educații moderne, croită pentru noile generații. 
 
Și, cum le-am spus și candidaților cu care am lucrat până acum pentru proba de interviu, să fie încrezători în ceea ce știu și conștienți că, în sala de interviu, vor fi persoanele cele mai bine pregătite în management educațional din încăpere. Succes!🌿

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu