sâmbătă, 26 octombrie 2013

Copiii vor să construiască chestii – lecțiile lui Arvind Gupta

De câțiva ani buni, Arvind Gupta merge în școlile din India pentru a-i învăța pe copii și pe profesorii lor să facă jucării din materiale la îndemâna oricui, pe care de multe ori le aruncăm la gunoi – hârtie, chibrituri, bucățele de lemn, de cauciuc, plastic, creioane, lână, paie etc.Foarte important de remarcat că aceste activități sunt în același timp și veritabile lecții de științe, în care se învață în mod plăcut ( conform conceptului have fun with science), prin experiență personală directă care face apel la creativitate.
Lecțiile lui Gupta sunt și un contraargument dat celor care spun că nu putem face activități de acest gen în școli pentru că nu sunt bani să se cumpere materiale.




"De fiecare dată când merg într-o școală, observ o strălucire în ochii copiilor. Văd speranță. Văd fericirea pe fețele lor. Copiii vor să construiască chestii. Copiii vor să facă chestii.Ei se entuziasmează, înțelegând ce înseamnă știința. Iar această știință nu este doar joaca unui om bogat. Într-o țară democratică, știința trebuie să ajungă până la cei mai oprimați, până la cei mai marginalizați copii."(Arvind Gupta)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu