duminică, 7 aprilie 2013

Cea mai scurtă lecție de management – Peter Drucker



Când un proiect e pe cale să fie dezvoltat, e  momentul întrebărilor și răspunsurilor fundamentale care vor constitui baza întregului demers. Dacă Peter Drucker ne ajută să formulăm întrebările, a da răspunsurile cele mai bune este responsabilitatea celor implicați direct în proiect.
 Întrebat de un reporter care este ideea de bază pentru instruirea managerilor secolului XXI, renumitul cercetător și teoretician, creatorul și inventatorul managementului modern și autorul unei cărți de referință în domeniu - “Practica managementului”(1954),  răspunde: 
Pun mereu aceleași seturi de întrebări, indiferent dacă am de-a face cu o afacere, o biserică sau o universitate. Primul set de întrebări este: Care este afacerea ta? Ce încerci să realizezi? Ce te face diferit? A doua întrebare este: Cum definești rezultatele? Aceasta este o întrebare foarte grea, mult mai grea în sectorul non-profit. In sfârșit, în al treilea rând, întreb: Care îți sunt principalele competențe? Care este legătura dintre ele și rezultate?
De fapt, în asta constă toată filozofia managementului, iar întrebările sunt aceleași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu