marți, 23 septembrie 2014

Clase de secolul 21 (schimbarea de paradigmă și reinventarea școlii)



Din ce în ce mai multe școli încep să își regândească designul sălilor de clasă pentru a facilita dezvoltarea competențelor pe care cercetarea pedagogică le consideră ca necesare în acest secol: colaborare, inovare, creativitate, comunicare, responsabilitate, cunoașterea de sine. Acest lucru înseamnă pereți mobili și mobilier care se poate rearanja cu ușurință, conform obiectivelor și formelor de învățare avute în vedere la fiecare lecție/ activitate.

Până și staticele panouri de afișaj au dispărut, locul lor fiind luat pe pereți de white boards pe care copiii pot scrie, desena, fâcând încercări, imaginând, creând, pentru ca apoi să șteargă ce au lucrat pentru că, desigur, încep alte proiecte.

(aici putem citi cum arată o zi intr-o astfel de clasă: http://takingflight.prospectsierra.org/21st-century-classroom/; si pagina web a scolii în care se află clasele din imagini :http://prospectsierra.org/)

foto:http://takingflight.prospectsierra.org/
http://takingflight.prospectsierra.org/
Un nou concept utilizat în arhitectură, flexi space, deschide și școlilor nenumărate posibilități de schimbare a modului în care se derulează procesul didactic.

foto: Nanawall. com

foto: Nanawall. com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu