marți, 16 septembrie 2014

Nu mai furați visurile

Seth Godin este un foarte cunoscut  autor, agent al schimbării și speaker. Cea mai bine vândută carte a sa este ”Stop Stealing Dreams (what is school for)”,  considerată a fi un excelent punct de pornire pentru discutii serioase  privind reformarea sistemului de învățământ. Ideea de bază este că educația se face azi după un model depășit, inventat în anul 1900 pentru a spijini revoluția industrială prin pregătirea unor muncitori care să funcționeze cu succes în respectivul boom economic.

Acest scop trebuie schimbat astăzi, cand, spune Godin “we need students who can learn how to learn, who can discover how to push themselves and are generous enough and honest enough to engage with the outside world to make those dreams happen.”
Godin pledează pentru ieșirea din paradigma unui proces educațional în care profesorii  îi învață pe copii să se conformeze ( ”să coloreze în interiorul unor linii”) și trecerea la un demers educațional în care copiii pot gândi liber și visa.

Mi-a plăcut că autorul  a pus cartea la dispoziția oricărei persoane interesate, care o poate descărca aici:https://docs.google.com/file/d/0BzOwF662DJd8Yko3U0pXc3VRY090YTNreGs3YUI3UQ/edit

Si un excelent discurs pe această temă al lui Godin la TED Talks: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu