marți, 9 septembrie 2014

Despre cum să fii mai bun cu ce ai

Într-o perioadă în care suntem asaltați de promovarea a tot mai multe programe scumpe de dezvoltare organizațională și coaching, mi-a plăcut mult această idee de îmbunătățire prin ”uplifting” - a scoate ce e mai bun din ce ai, a transforma pierderea în câștig, a face mai mult cu mai puține resurse.

Recent apăruta carte a renumitului expert în educație Andy Hargreaves și a colegilor săi - ”Uplifting Leadership - How Organisations, Teams, and Communities Raise Performance” este rodul unei ample cercetări de 7 ani care s-a desfășurat în 18 organizații (din domeniul educației, sportului și afacerilor), din 8 țări, de pe 4 continente.

După mii de pagini de rapoarte despre organizațiile analizate, s-a concluzionat că totul se putea reduce la un singur cuvânt: ”uplifting”, ”înălțarea”. Din această perspectivă, autorii au constatat că în leadership există 6 factori care contribuie la creșterea performanței:




1. Dreaming with determination
2. Creativity and counter-flow
3. Collaboration with competition
4. Pushing and pulling
5. Measuring with meaning
6. Sustainable success

Pentru cei interesați să exploreze ideea, iată câteva linkuri utile:
- http://upliftingleadership.com/wp-content/uploads/2014/07/Alan-Boyle_July-15-2014_Slieve-Donnard-Ireland.pdf(o PPP a cercetării)
-http://upliftingleadership.com/(pagina web a publicației)

și un speech al lui Hargreaves pe tema respectivă:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu