marți, 21 aprilie 2015

Azi e ”Creative Schools”


Pentru mine 21 aprilie e o zi eveniment, pe care o anunțasem acum ceva timp pe blog: azi a fost publicată cartea lui Sir Ken Robinson “Creative Schools: The Grassroots Revolution That’s Transforming Education.” Și am de făcut 3 observații:

1.Aparitia unei cărți foarte bune despre educație este o știre la o televiziune importantă, care îl invită frumos pe autor și îi ia un interviu.

2. Aviz amatorilor, iată un expert în educație (unul adevărat, nu făcut peste noapte) care nu dă vina pe profesori și pe școli, ci pe acea cultură a standardizării care vine din partea politicului, a guvernelor, interesate în ultimii ani de a controla domenii cât mai cuprinzătoare

3. Mesajul lui Ken e cât o mie de dezbateri (și îl înțelegem bine, că așa am făcut/ facem la clasă/ în școală unii dintre noi): să personalizăm educația, să facem lecții atractive, să facem apel la  imaginația copiilor, la creativitatea lor, la talentele lor, să lucrăm în echipe, să facem activități bazate pe proiect, pentru că profesorii nu sunt în sala de clasă să scrie sau să vorbească în fața unor șiruri de bănci în care stau elevi, ci se află acolo  ca să îi motiveze și să îi inspire pe copii. Pentru că a PREDA este o ARTA. Cât ne mai ia să înțelegem?

Interviul de azi se poate urmări aici:Interviu cu Sir Ken RobinsonNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu