miercuri, 5 august 2020

S-a decis, în sfârșit!

 Nimic nou, e așa cum am zis și eu și alții, dar e bine că, în sfârșit, știm, deși e foarte târziu pentru a face cum trebuie pregătirile necesare:

- noul an școlar începe pe 14 septembrie;
- va fi descentralizare, se va decide la nivel local cum va începe școala;
- există 3 scenarii:

1. Verde - toți copiii vin la școală ( se aplică în localitățile care au mai puțin de o persoană cu COVID în ultimele 14 zile, la mia de locuitori).
2. Galben - vin la școală elevii din ciclul primar și din clasele terminale de gimnaziu și liceu, restul sunt online (se aplică în localitățile care au 1-3 persoane cu COVID în ultimele 14 zile, la mia de locuitori).
3. Roșu - școală online pentru toți elevii (se aplică în localitățile care au mai multe de 3 persoane cu COVID în ultimele 14 zile la mia de locuitori).


În rest, greul de acum începe și va fi, ca de obicei, pe școli - spații noi, mai mulți profesori, norme și proceduri etc. etc. etc. 

LE

Am văzut cifrele arătate de sociologi, e clar că 90% dintre școli vor trebui să meargă, conform deciziei de azi, pe scenariul verde, dacă se respectă criteriul specificat, deci, toți copiii vor fi prezenți la școală. În acest caz, foarte multe școli nu vor putea respecta regulile de distanțare pentru că nu au spațiul necesar pentru a împărți clasele de 30 de elevi în două grupe. În plus, nu există destui profesori care să predea unui număr dublu de clase. În această situație, sugerez ca decidenții să descentralizeze și mai mult și să lase posibilitatea ca școlile din scenariul verde să îl aleagă pe cel galben, cu blended learning, dacă nu au condițiile necesare pentru a păstra regulile de distanțare în sala de clasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu