joi, 2 februarie 2023

A secretiza o lege este un atac la democrație (15)


 

A secretiza o lege a educației și a nu face public textul ei este o măsură incompatibilă cu valorile UE privind transparența, consultarea publică, buna guvernare, democrația, rolul ministrului de a fi public servant, în slujba poporului. Am repetat ceea ce am mai spus și altădată și anume, că prevederile legii nu au în spate pentru validare cercetări și analize complexe, nu sunt bazate pe evidențe și studii de impact și nu vin cu o viziune transformatoare.

În timp ce ne ocupăm de legi noi, care nu au decât rostul de a da un presupus final onorabil unui proiect eșuat al președintelui, nu am făcut NIMIC pentru a recupera pierderile în învățare cauzate de pandemie, nu am mișcat un deget pentru a-i sprijini pe profesori după doi ani grei și a le aduce starea de bine. Sunt tare tristă și dezamăgită.

(Azi, Aleph News, de la minutul 15) - https://alephnews.ro/inregistrare/stirile-de-la-ora-1200-prezentate-de-mihaela-chirca-2-februarie-2023/?fbclid=IwAR0KMxjQLR54DYfbLG4iZxB72fkFnJGK0aENMQFtktudDIabE3Gewcfxg4Q

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu