duminică, 8 februarie 2015

Solomon Marcus - mesaj pentru tineri

foto credits: pagina FB Romania noului val

În ultima vreme, pare că se deschide tot mai mult”o fereastră de oportunitate”, că e din ce în ce mai vizibilă o schimbare de percepție. Când falsele modele se prăbușesc, e momentul să se afirme tinerii cu adevărat valoroși și educați, pe care să îi încurajăm să se facă cunoscuți și să îi sprijinim să se afirme.

"Voi, tineri pe care decembrie 1989 v-a prins copii sau adolescenţi, voi, cei care v-aţi născut după 1989, sunteţi de două ori răsfăţaţi ai istoriei, pentru că sunteţi beneficiari ai unor achiziţii democratice şi de civilizaţie pe care nu le-au cunoscut nici părinţii, nici bunicii voştri. Aveţi posibilitatea de a depăşi prin efort personal vicisitudinile unui sistem educaţional bolnav şi, implicit, puteţi contribui la terapia care să permită instalarea unui alt sistem educaţional. Avem semne că destule minţi tinere se trezesc...”.(Solomon Marcus)

(citatul este preluat din prefața volumului "România noului val", un proiect editorial inovator, care va fi lansat în curând sub egida revistei Foreign Policy)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu