luni, 16 martie 2015

Nobelul pentru educație 2015 - Nancie Atwell

 Nancie Atwell a fost desemnată ieri, 15 martie 2015, cea mai bună profesoară din lume și câștigătoarea a Global Teacher Prize, un fel de premiu Nobel al educației.

În  Center for Teaching and Learning pe care l-a fondat în 1990, Nancy organizează ateliere de lectură și scriere pentru copii, care ajung să își aleagă și să citească cam 40 de cărți pe an.

În filmul de mai jos, Nancy prezintă metoda inovatoare pe care o folosește și pe care a descris-o în cartea In the Middle, ajunsă deja la a treia ediție:

2 comentarii:

  1. da, Anca...din nou lucrurile 'simple' castiga oameni si minti...dar lucrurile simple facute cu convingere si incontinu, lucrurile simple in care investesti ganduri si pricepere, lucrurile simple prin care se pune samanta...cati dintre colegii nostri nu s-ar grabi sa reactioneze cu 'ce mare lucru e asta?', pentru ca de prea multe ori sunt intorsi spre ei si spre 'exchibitiile' pe care stiu sa le faca ei la ore, si nu spre copii si faptul ca descoprirea si 'alegerea' sunt actiuni ale copiilor, si inspre ei trebuie sa ne uitam...multumesc, iar!

    RăspundețiȘtergere