marți, 3 iunie 2014

Etre et avoir (Schimbarea de paradigmă și reinventarea școlii)

Un documentar impresionant prin mesaj și modul de realizare, despre ce înseamnă a fi profesor într-un mic sat din Franța și, mai ales, despre ce înseamnă a fi un profesor bun. De remarcat că sala de clasă e un loc special pentru copii, în care ei se simt iubiți, respectați, înțeleși și încurajați.

Filmul ar putea foarte bine să țină loc unei prelegeri specializate pentru studenții la pedagogie sau să fie conținutul unei sesiuni de formare pentru profesori de orice disciplină, de la noi și de oriunde. Mesajul principal ar putea fi cel pe care îl știm și de la Sir Ken Robinson:
"To improve our schools, we have to humanize them and make education personal to every student and teacher in the system. Education is always about relationships. Great teachers are not just instructors and test administrators: They are mentors, coaches, motivators, and lifelong sources of inspiration to their students. Teaching is an art form. Great teachers know they have to cultivate curiosity, passion and creativity in their students.

Este regizat de Nicolas Philibert,  a fost nominalizat ca producție"Out of Competition" la Festivalul de Film de la Cannes, 2002.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu