marți, 3 iunie 2014

Pământul care cântă

De câțiva ani fac ce m-a învățat Roald Dahl: ”watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who do not believe in magic will never find it.”
 

Mergând pe urmele unui obiect de ceramică în formă de clopot, pe care l-am cumpărat în trecere prin Horezu acum o lună, am întâlnit în mansarda unui bloc din Iași un artist plastic de la care am învățat că pământul cântă. 

Din lut, pe lângă vase și figurine specifice ceramicii din Cucuteni (locul în care s-a născut), Ionela Sandrina Mihuleac face clopoței și forme care răsună cand sunt atinse și instalații cântătoare. De două ori pe săptămână, atelierul minune e deschis pentru copii ai prietenilor care vin la lecția de modelaj și, pe lângă arta de a da formă lutului, învață și ce înseamnă munca în echipă și cum e să te bucuri de un lucru bine făcut. 

Printre picături, Ionela scrie și poezie, face fotografii și organizează tabere de creație și evenimente. O flacără care arde cu modestie, simplitate și bun simț.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu