sâmbătă, 5 octombrie 2024

Ziua voastră


 E singura zi din an care e doar a voastră. Vă doresc să aveți mereu drag de copii, să fiți curajoși și să aveți o voce care să fie ascultată atunci când e vorba de educație. La mulți ani, dragi profesori!

❤
Vedeți în poză că ne pregătim și noi să ieșim și să sărbătorim, am fost și eu profesoară și mi-a rămas în suflet. Și nu, nu e ziua educației, e a profesorului 🙂.

joi, 3 octombrie 2024

Ziua și vocea profesorilor 2024

Îmi place mult tema World Teachers' Day din acest an – aprecierea și valorificarea VOCII PROFESORILOR, nu doar pentru că am subliniat de multe ori, în luările mele de poziție din ultimii ani, faptul că nu poți să faci reformă de sistem fără profesori, că nu poți face schimbări în școli fără a te consulta mai întâi cu profesorii, că nu pot fi scrise legi ale educației fără a-i întreba pe profesori ce părere au despre ele, ci și pentru că eu cred, din experiența mea de lucru în școală și la catedră că, doar avându-i alături pe profesori și implicându-i în luarea deciziilor, fie că ești ministru, inspector sau director de școală, îi poți ajuta pe copii să progreseze.

Pe 5 octombrie 2024, în lumea întreagă va fi subliniat „rolul esențial pe care profesorii îl joacă în modelarea viitorului educației și necesitatea urgentă ca profesorii să aibă un cuvânt de spus privitor la politicile educaționale și în procesele de luare a deciziilor.” Poate aud și ai noștri.
Nu cred că e vreo problemă că vă felicit cu câte zile înainte🙂. La mulți ani! #Ziuaprofesorului