marți, 19 mai 2020

Cum să fie ajutați profesorii


E foarte important ca profesorii să fie pregătiți pentru redeschiderea școlilor și să se poată adapta noilor condiții și abordări. În acest sens, UNESCO, Organizația Internațională a Muncii și Grupul de lucru pentru profesori au publicat un ghid care îi poate sprijini pe decidenți să ia cele mai bune măsuri. Iată cele 7 modalități propuse:

 1. Asigurați-vă că vocile profesorilor sunt ascultate în cadrul elaborării politicilor și procesului de planificare.


Este nevoie de dialog pentru a dezvolta strategii eficiente, adică cooperare și discuții între autorități, organizațiile reprezentative ale profesorilor, părinți, comunitățile locale, elevi și studenții. Se recomandă o analiză a punctelor de vedere și deschidere pentru acoperirea tuturor nevoilor identificate.
  
2. Aveți garanția că mediul școlar este sigur pentru întreaga comunitate școlară.

Este esențial ca, atunci când școlile se vor redeschide, condițiile de lucru să fie unele care să nu pună în pericol sănătatea elevilor, a profesorilor și a personalului. E nevoie de măsuri clare luate în linie cu standardele impuse de OMS și autoritățile locale.

3. Recunoașteți importanța stării de bine psihologice, sociale și emoționale a profesorilor și a elevilor.

 Pandemia a adus cu sine mult stres și probleme în rândul profesorilor și al elevilor, iar recunoașterea și identificarea acestora este un element esențial de luat în considerare pentru directorii de școli, care ar trebui să conceapă și să deruleze programe de sprijin psiho - emoțional pentru personalul școlii.

4. Ajutați-i pe profesori să se adapteze la noua normalitate pe măsură ce reiau predarea în clasă.

Odată întorși la școală, profesorii au nevoie de sprijin și de resurse pentru a face față noii normalități a redeschiderii școlilor, cu timp mai mult petrecut în școală, cu sarcini noi și alt mod de a învăța.

5. Asigurați-vă că există suficienți profesori, care lucrează în condiții potrivite.

 E nevoie de profesori și de standarde de muncă decente, cu plata la timp și condiții de muncă potrivite.
  
6. Menținerea sau creșterea resurselor financiare.

În această perioadă grea pentru economie, este nevoie să se mențină salariile profesorilor la nivelul existent și să se investească în formarea lor profesională.

7.  Monitorizați situația și includeți profesorii în furnizarea de feedback.

 E nevoie ca decidenții - minister, inspectorate și directori să dezvolte modalități de monitorizare și evaluare pentru măsurarea și evaluarea progreselor pe măsură ce școlile se redeschid. Aceste modalităși trebuie să fie cunoscute de personal și să includă feedback de la profesori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu