joi, 10 septembrie 2020

3 recomandări la început de an școlar

Dacă vor avea din partea profesorilor, din partea conducerii și din partea părinților SPRIJIN, ATENȚIE și GRIJĂ, copiii se vor adapta destul de repede și ușor la un nou mod de a face școală.

Recomand conducerilor de școli să nu organizeze niciun fel de festivitate de deschidere, ci să anunțe părinții că își vor lăsa copiii pe mâini bune la poarta școlii. În schimb, profesorii să îi primească pe copii în clase cu o activitate relaxantă, de bun venit, să iasă în curtea sau în grădina școlii și să exerseze cu ei, chiar din prima zi, regulile de intrare în școală, circulat, spălat pe mâini etc.

Recomand ca, cel puțin o săptămână, dacă nu două de la redeschiderea școlii, profesorii să nu predea. Aceste două săptămâni să fie de acomodare, de învățare a rutinelor, de asigurare a unei stări de bine, a unui confort emoțional, să fie activități de relaxare, în aer liber, jocuri, astfel încât copiii să se obișnuiască cu această nouă modalitate în care vor învăța.

Recomand, cel puțin pentru semestrul I, ca obiectivele cu care veniți la școală în fiecare zi  să fie de a-i menține pe copii și pe voi sănătoși și într-o stare de bine, de a vă obișnui și voi, și copiii, cu noile reguli, de a vă simți bine împreună și a face și carte, cât se poate. Cred că ar fi bine să vă planificați parcurgerea programelor după principiul „puțin și bun”, astfel încât să urmăriți dezvoltarea a 1-2 competențe și să selectați conținuturile cele mai importante. Și nu îi ridicați în picioare când răspund, e ș mai sănătos, și mai confortabil.

 

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu