joi, 25 februarie 2021

În sfârșit, școală după școală!

 Un lucru bun propus prin Ordinul 3300 din 19. 02.2021: un program Școala după școală finanțat de Guvern, pentru elevi aflaţi în risc de părăsire timpurie a şcolii şi/sau în risc ori în situaţie de eşec şcolar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi elevii aparţinând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilităţi şi elevi din comunităţile dezavantajate economic. 

În anexa ordinulul sunt prezentate reperele metodologice de organizare a programului, prin colaborarea școlilor cu inspectoratele școlare. Programul este prevăzut să înceapă pe 8 martie, se va focaliza pe activități remediale și va fi monitorizat de experți MEN. Profesorii vor fi plătiți.

Mai multe informații aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/238249

Reamintesc cu această ocazie că există la minister și ”Regulatory Impact Assessment Report: Design and Implementation of a National School after School Program (The Word Bank, 2017), la elaborarea căruia am contribuit și eu. 

 Succes! 

LE - de fapt, m-am inșelat, nu este un program ȘDȘ, ci sub umbrela acestui nume, se vor desfășura orele remediale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu