joi, 4 august 2022

Despre noile legi ale educației (9)

L-am citit, mi s-a părut bun și am distribuit și eu pe paginile mele chestionarul World Vision pentru profesori. Avem azi rezultatele prelucrării răspunsurilor date de peste 3000 de profesori, răspunsuri care consider că trebuie luate în seamă de autorii noilor legi:
„- 7 din 10 profesori spun că examenele de admitere organizate de colegiile naționale vor duce la inechitate;
- 82% vor ca proba de specialitate de la BAC să fie obligatorie;
- 87% sunt de acord ca, în lege, să fie reglementat un program de tip „Școală după Școală“ (ȘdȘ) cu masă caldă dedicat școlilor vulnerabile;
- 41% dintre profesori spun că înființarea postului de director administrativ, care să se alăture echipei de management (formată în prezent din director și director adjunct) va ajuta la eficientizarea activității școlii; 49% spun că nu va ajuta;
- doar 33% dintre sunt de acord ca președintele și vicepreședintele ANISAC să fie numiți și eliberați din funcție prin ordin al ministrului Educației.” (credits dna Mihaela Nabar, WVR)
𝗦𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝗽𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗰𝗲𝗹 𝗯𝘂𝗻, 𝘃-𝗮𝗺 𝘇𝗶𝘀 𝗰𝗮̆ 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗮𝘃𝗲𝗺 𝗶̂𝗻𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗶̂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗼𝗿𝗶. 𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝘁̦𝗶𝗻𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘁 𝗱𝗲 𝗽𝗮̆𝗿𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗼𝗿, 𝗼𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗲 𝗰𝗲 𝘃𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗶̂𝗻 𝘃𝗶𝗴𝗼𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗮̆ 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲𝗹𝗼𝗿 profesorilor, 𝗻𝘂 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝘁𝗮̆, 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗮̆.
Întrebare fundamentală: dacă profesorii nu sunt de acord cu prevederile principale din lege, pe cine a întrebat ministerul când a elaborat legea? Răspunsul înseamnă retragerea documentelor și un pas în spate al oamenilor care le-au inițiat, cu scuze multe adresate profesorilor și întregului sistem de învățământ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu