miercuri, 23 octombrie 2019

Vorba de eduație - October blues


”October blues” e deja un fenomen despre care scrie tot mai mult. E un fel de dezamăgire a profesorilor  debutanți (și nu numai a lor!) care apare pe la finalul acestei luni, când entuziasmul  de început de școală se cam duce, lucrurile încep să fie mai complicate decât păreau în septembrie. Unii zic că o fi și din cauza ploilor și a vremii urâte de afară specifice, în general, acestei luni.
 
Cercetătoarea Ellen Moir, Director UCSC New Teacher Center, zice că e o fază care vine ca o consecință naturală a provocărilor specifice meseriei de profesor și că, după 6-8 săptămâni de muncă intensă, profesorii (mai ales debutanții) intră în faza de deziluzie și încep să își pună întrebări dacă locul lor e în școală și dacă au competențele necesare pentru acest job. 

În context, mă întreb în ce măsură conducerea școlilor are în vedere și aspecte legate de integrarea și sprijinul necesar a fi acordat profesorilor debutanți, dacă există programe de coaching sau alte mecanisme prin care aceștia sunt ajutați să treacă cu bine peste perioada de început de carieră sau sunt lăsați să înoate singuri într-o apă destul de tulbure, de altfel.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu