duminică, 19 iulie 2020

Blended learning, de la toamnă



Mă gândeam azi, stând în grădină, că, dacă aș (mai) fi directoare de școală, m-aș pregăti și  mi-aș pregăti în această vară școala pentru blended learning, pentru că e tot mai clar că, sub o formă sau alta, aceasta va fi modalitatea de lucru cea mai utilizată în anul școlar viitor, adică un amestec de învățare față în față cu învățare online. Ce aș face?

Aș citi tot ce se poate din ce s-a scris pe această temă, inclusiv despre flipped classroom, project based learning, modelul „rotirea în centre de învățare” etc.

M-aș asigura că am tot ce îmi trebuie pentru învățarea online – laptopuri pentru toți copiii și profesorii, posibilitatea tehnică de a transmite acasă activitatea din clasă, o platformă de lucru online etc.

Aș face un plan de organizare a claselor și a grupelor de copii, astfel încât jumătate de clasă să fie la școală, jumătate acasă.

Aș face schimbări în mediul școlar pentru învățarea în aer liber – aș amenaja spații de învățare, clase în aer liber, în curte, în grădină.

Aș gândi/ prelua modalităi  și instrumente de evaluare  a elevilor și de monitorizare a activităților de învățare.

Aș analiza ce a mers și ce nu a mers în perioada anterioară de învățare la distanță și aș lua măsuri de îmbunătățire.

Aș vorbi cu fiecare profesor și aș analiza pentru fiecare disciplină parcurgerea curriculumului și m-aș gândi cum să recuperez ce nu s-a predat/ învățat.

Aș planifica activități de recuperare pentru elevii care nu au participat la orele de învățare la distanță din semestrul al II-lea.

Aș găsi cursuri bune și aș trimite la activități de formare profesorii care nu s-au descurcat prea bine online.

I-aș sfătui pe profesori să încerce să reorganizeze curriculumul din perspectiva acestui tip de învățare, blended learning, și să se gândească la ce ar preda față în față si ce online.

Aș face schimbări importante în comunicarea cu părinții și cu personalul, cu accent pe transparență, dialog și colaborare.

Și, cum am mai zis și altă dată, aș planifica cu consilierul școlii un program pentru starea de bine a elevilor și a profesorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu