duminică, 5 iunie 2022

De Ziua Învățătorului

 


Am foarte mulți învățători în lista mea de prieteni care (zic ei) sunt inspirați de ceea ce scriu și vorbesc, cunosc o mulțime cu care am colaborat de-a lungul carierei mele în diverse proiecte, am format poate mii de învățători și învățătoare în atâția ani de activitate în educație și pot să vă spun că îi respect foarte mult și cred că sunt cea mai inovatoare, responsabilă, conștiincioasă și entuziastă categorie de profesori. 
 
O învățătoare bună contează enorm pentru adultul care va fi la un moment dat un copil și, de aceea, când sunt întrebată de către părinți unde să își înscrie copiii, le spun să se orienteze după învățătoare, nu după școală. O învățătoare bună are valori și principii după care trăiește și lucrează, nu țipă la copii (poate vi se pare banal, dar este un element esențial!), îi ocrotește în orice situație, este organizată, modernă și creativă, citește și se documentează pentru a aduce mereu idei noi la clasă și are o voce auzită și fermă în comunitatea profesională din școală și din țară. 
 
De ziua dumneavoastră, #ziuaînvățătorului, vă doresc să nu vă mai lăsați amăgiți ( amăgite) de tot felul de organizații și oameni care nu transmit mai nimic de substanță și nu sunt acolo pentru voi, ci pentru interesele lor personale. Vă urez să vorbiți tare și răspicat când nu sunteți de acord cu măsurile luate la nivelul școlii sau cu cele luate de decidenți, pentru că părinții, copiii și noi toți avem nevoie de vocea dumneavoastră. 
 
Din #grădinaeducației transmit un gând bun, cu drag, respect și apreciere, învățătorilor și învățătoarelor cu har și caracter, celor de ieri și de azi! 🌿

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu