joi, 18 mai 2023

Despre greva profesorilor

 


Am zis și ieri aici și am repetat și azi, la Aleph News, că susțin protestul profesorilor și revendicările salariale și că îi sfătuiesc să pună pe masa discuțiilor și aspecte legate de nevoia de legi bune, de politici educaționale eficace, elaborate și implementate pe baza unor cercetări consistente și de programe naționale menite să însănătoșească sistemul și oamenii din el.
Adevărul este că nu s-au găsit niciodată bani pentru profesori, deși este cea mai solicitantă și responsabilă meserie din lume, una cu impact asupra întregii societăți.
Salarizarea are efect asupra sistemului de educație, nu doar în prezent, ci și în viitor. În contextul în care avem deja deficit mărișor de profesori, cred că vor fi tot mai puțini cei tentați să își aleagă această meserie foarte grea, care este plătită mai puțin decât multe altele care, nici pe departe, nu necesită același cumul de competențe profesionale.
Generația de azi nu e sacrificată de grevă, ci de guvern și de ministerul educației, prin schimbările haotice făcute, prin lipsa unei viziuni reformiste, care să plaseze România în rândul țărilor cu sisteme de învățământ performante.
Cred că ar trebui să fim solidari cu profesorii, să îi înțelegem și să tratăm situația cu calm. Sfătuiesc școlile să aibă, în această perioadă, o bună comunicare cu părinții și cu elevii, cu speranța că guvernul va accepta revendicările profesorilor, care sunt foarte justificate. Uite o idee, să taie pensiile speciale și să dea banii profesorilor.
 
Link interventie aici, min.2: AICI 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu