luni, 5 iunie 2023

Greva de Ziua Învățătorului

 


Așa cum am mai spus, ultimii ani au fost foarte grei pentru profesori, lăsați singuri să treacă prin schimbările majore cauzate de pandemie. În loc să înceapă să facă bine sistemul, cu măsuri care să vizeze starea de bine a profesorilor și a elevilor, decidenții au venit cu schimbări nevalidate de cercetare, cu tot mai multe solicitări și presiune puse pe școli.
Greva nu este cauzată doar de faptul că profesorii sunt foarte prost plătiți, ea este și rezultatul unor frustrări și tensiuni care s-au acumulat în ultimii ani și care i-au adus pe profesori într-o stare de epuizare psihică și emoțională.
A îți păstra cumpătul și echilibrul emoțional în aceste zile de grevă este o provocare serioasă pentru oamenii școlii, supuși manipulărilor, presiunilor de tot felul și știrilor false.
În cartea mea, „Hai cu starea de bine în școală!”, am un capitol referitor la starea de bine în perioade dificile, acelea în care școlile și procesul de învățământ sunt afectate, iar profesorii sunt puși în situația de a face față multor provocări, care le solicită rezistență psihică, reziliență emoțională, flexibilitate și adaptabilitate la condiții noi.
Greva este o astfel de perioadă. Vă reamintesc că este foarte important să vă puneți singuri masca de oxigen și să vă luați doza zilnică de stare de bine, cu timp pentru sine, lectură, muzică, meditație, plimbări și hobbiuri. Urmăriți ce se întâmplă cu greva și comunicați între voi, exprimați-vă deschis și public opinia, îndrăzniți, acest lucru vă eliberează.
Azi, de #ziuaînvățătorului, vă doresc sănătate a minții și a trupului, curaj, reziliență și să aveți încredere că veți învinge! Gând bun, din #grădinaeducației!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu