duminică, 4 iunie 2023

Două lumi paralele - profesorii și decidenții

 


Nu am văzut niciun secretar de stat din ministerul educației sau vreun consilier guvernamental sau parlamentar pe educație (toți plătiți foarte bine, din banii noștri!!!) să se ducă în vreo școală în această perioadă, să stea de vorbă cu profesorii despre grevă și revendicări, să arate că îi văd și că le pasă.
În schimb, văd intimidări, amenințări, divide et impera, ordonanțe de urgență date aiurea, fără acordul profesorilor, că v-am dat tot ce ați cerut, că ce ne facem cu examenele, că putiniști, că salariile nu cresc calitatea sistemului, că noi ținem cu profii, dar, vezi că... etc.
Profesorii nu au cerut pensii speciale sau cine știe ce avantaje exagerate, au vrut doar un salariu decent și au parcurs toate formele de protest, până au ajuns la grevă. Li s-a răspuns cu indiferență, cu dezinteres, cu aroganță, cu lipsă de disponibilitate, cu propagandă împotrivă în mass media și pe rețele, cu o ordonanță dată peste noapte, fără un acord între părți - cine a mai auzit de așa ceva?
E rușinos cum se încearcă să se denatureze adevărul despre greva profesorilor, astfel încât lumea să îi blameze pe ei, și nu pe VINOVAȚII principali, guvernul, ministrul educației și președintele, care trăiesc, cu multă aroganță, în lumea lor (minunată!), una paralelă cu realitatea din școli.
De aceea profesorii vor îndrăzni în continuare, nu i-ați convins, văd acum știrea pe un post de televiziune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu