joi, 28 septembrie 2023

Cu biroul pe hol

 


Pentru o zi, o directoare din SUA și-a mutat biroul pe hol. Zice că acest lucru le-a plăcut mult copiilor și i-a permis să poarte o groază de conversații cu toată lumea. Nu știu dacă s-ar putea face asta și la noi, dar sunt sigură că e foarte important ca directorii să iasă din birouri, să intre zilnic pe la clase și în cancelarie, să stea și în curtea școlii, să vorbească cu copiii și cu profesorii, să îi întrebe cum le mai merge, ce probleme au fost în ultima vreme, să culeagă feedback pentru a putea ști ce are de schimbat.
Directorilor care participă la cursurile mele le spun să exerseze la birou ceea ce eu numesc „practica ușilor deschise”, să știe lumea din școală că sunt diponibili și că sunt acolo, lucrând pentru ei.
Le spun să fie prezenți lângă profesorii lor, în cancelarie, la pauza mare, să bea o cafea cu colegii, să îi întrebe ce mai fac și cum o mai duc.
Le spun să participe la cât mai multe activități din afara clasei, să fie ei inițiatorii și motorul și cei care transmit energia.
Le spun să aibă mereu un moment liber pentru părinții care vin cu o problemă, să își facă timp să îi asculte si să găsească soluții împreună.
Pentru că, dacă director LÂNGĂ noi nu e, nimic nu e.
Am un articol pe blog chiar pe acest subiect, link aici și în primul comentariu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu