joi, 20 august 2020

Corpul de profesori evaluatori


Dacă vrem, se poate!

Ca urmare a multor nereguli constatate în evaluarea lucrărilor de examen ale elevilor și profesorilor, MEC va constitui un Corp de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN). Așa cum se menționează în textul ministerului, profesorii care doresc să devină evaluatori și să obțină calitatea de membri ai CPEECN trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

- au desfãsurat activitãti de predare-învãtare-evaluare, în ultimii trei ani scolari încheiati, în învãtãmântul gimnazial, respectiv în învãtãmântul liceal;
- au gradul didactic I/II sau titlul stiintific de doctor;
- au experientã de organizare si participare la evaluãri, în cadrul examenelor si concursurilor nationale/internationale”.

Înscrierea se va realiza în perioada 21-30 septembrie, iar încãrcarea dosarelor de înscriere se va opera pe platforma ce va fi pusã la dispozitie de cãtre Centrul National de Politici si Evaluare în Educatie (CNPEE), odatã cu anuntarea lansãrii apelului de selectie.

Ulterior, în intevalul 1-15 octombrie, va avea loc verificarea dosarelor de înscriere, etapã urmatã de verificarea competentelor de evaluare si selectia cadrelor didactice în perioada 16 octombrie – 1 decembrie. 

Cadrele didactice selectate dobândesc calitatea de membri ai CPEECN dupã parcurgerea si absolvirea programului de formare, acreditat de cãtre Ministerul Educatiei si Cercetãrii si asigurat de cãtre CNPEE, în parteneriat cu toate casele corpului didactic. Programul de formare este prevãzut a se desfãsura între 2 decembrie 2020 si 15 martie 2021. 

Calitatea de membru CPEECN implicã rãspunderea profesionalã în ceea ce priveste corectitudinea si calitatea activitãtii de evaluare.

Îi îndemn pe toți profesorii cu experiență în domeniu să se înscrie în acest proiect, sistemul are nevoie de ei. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu