luni, 31 august 2020

Un plan operațional pentru redeschiderea școlilor


Pe la jumătatea lui august, am scris pe acest blog despre nevoia ca școlile să elaboreze un plan operațional pentru redeschidere în condiții de siguranță și o funcționare bună pe timp de pandemie și dădeam un model al unor instituții din Canada, cu recomandarea de a fi adaptat și la noi, în funcție de contextul fiecărei școli. Un astfel de plan trebuie să dea profesorilor și părinților răspunsuri clare la întrebările specifice CINE?, CE?, CUM?, UNDE?, CÂND și CU CE începem școala în siguranță/  vom face educație în siguranță. 

În această seară, am primit un astfel de plan de la dna Cristina Catana-Buca, proprietara și managerul Școlii Româno-Britanice din Craiova, o persoană foarte dinamică și devotată ideii de educație de calitate. Ei au fost, de altfel, printre primii care și-au amenajat clase în aer liber, așa cum am venit cu ideea luna trecută (https://ancatirca.blogspot.com/2020/08/clase-in-aer-liber-la-sibiu.html).

Cu acordul Cristinei, las aici acest plan, în ideea că le va fi de folos multora dintre directorii care mâine se întâlnesc cu colegii lor să pregătească redeschiderea școlilor. Știu că este exact ce le trebuie. Ar fi trebuit să avem astfel de modele de la inspectorate sau universități de profil, dar, din păcate, nu avem.

Cu speranța că este un document foarte folositor pentru acest an școlar ALTFEL, îi mulțumesc Cristinei și sper ca cei care se inspiră să dea și sursa și să nu mai ia ideile pe furiș.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu