marți, 24 octombrie 2023

Profesori fericiți, elevi fericiți - ZSBȘ 2023



Cred că fiecare profesor își dorește să fie apreciat pentru ceea ce face, oricât de puțin ar primi, un cuvânt, un mesaj pe mail, un zâmbet sau o strângere de mână, și oricât de necomplicată și neoficială ar fi aprecierea respectivă. 

De-a lungul carierei mele am exagerat de multe ori cu lauda și aprecierile pentru profesori, dar cred că ele au dat roade în școlile în care am lucrat. 

Cum ar fi dacă, dimineața, la cafea, când își citești mesajele pe mail, ai da de unul primit de la director, în care își mulțumește pentru activitatea ta deosebită de ieri, pe care tu ai organizat-o? Sau dacă deschizi pagina de Facebook a școlii și îți vezi fotografia însoțită de un mesaj de apreciere? Cum ar fi dacă vii în cancelarie în pauze și te așteaptă o cafea sau o prăjitură de la primărie? Cum ar fi să primești la un moment dat o diplomă de mulțumire de la elevii tăi sau de la părinți? Sau să faci gimnastică cu colegii în sala de sport într-o pauză?

Răspunsul e simplu, ți-ar însenina ziua și ai fi un pic mai fericit, așa ar fi. Iar dacă profesorii sunt fericiți, elevii lor vor fi la fel.

De Ziua Stării de Bine în Școală 2023 unii profi din România și din Republica Moldova chiar au fost fericiți, iată imagini din zeci de școli care au participat la acest eveniment: 


















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu