sâmbătă, 20 martie 2021

De Ziua Fericirii

 

Dacă s-ar putea, aș introduce în școli o ”𝒐𝒓𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒇𝒆𝒓𝒊𝒄𝒊𝒓𝒆””pe săptămână, în care copiii să discute despre emoțiile lor, să își stabilească scopuri pozitive și să învețe cum să facă față presiunilor de fiecare zi, inclusiv acelora care vin din social media. Ar învăța cum să își mențină sănătatea fizică, cum să se relaționeze cu cei din jur și cum să devină o persoană rezilientă.
 
Cred că școlile ar trebui să iasă din modelul de ”fabrici pentru examene” și să fie mult mai mult interesate de dezvoltarea emoțională și spirituală a copiilor și mai cred că orele de formare a abilităților de viață ar trebui să aibă aceeași pondere în curriculum ca orele de formare a abilităților de bază.
 
În multe țări, există deja un interes tot mai mare pentru asigurarea la școală a stării de bine a copilului, care vine ca urmare a unor statistici îngrijorătoare, ce înregistrează o creștere semnificativă în ultimul an a stărilor de neliniște, anxietate și depresie în rândul copiilor.
 
Și pentru că azi este și prima zi de primăvară astronomică, vă arăt toate soiurile de brândușe din grădina mea înflorite în această lună. Gând bun!🌿

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu