marți, 10 august 2021

Metodologie concurs directori (2)

Acum vreo 2 ore a apărut „Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat”.

Nu s-a schimbat mare lucru din ce s-a prezentat în iunie pentru consultare, când scriam aici: https://ancatirca.blogspot.com/.../despre-metodologia....
 
Cred că durata interviului este prea mică și mă întreb cum va putea comisia de evaluare din cadrul concursului pentru directori de școală să evalueze în doar 60 de minute per candidat „competențele de management strategic, operațional și de comunicare + abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează +competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului”?
 
Apoi, ar trebui specificat cât și ce din strategia de dezvoltare a unității de învățământ (PDIul, adică) să fie prezentat în cele „maximum 5 pagini” cerute în metodologie, pentru că știm că acest document strategic are în mod obișnuit cel puțin 25-30.
 
Și tot nu avem standarde/ profilul directorului de școală, iar o bibliografie dată doar cu o lună înainte va fi greu de parcurs de către candidați într-un timp așa de scurt (presupunând că este una mai consistentă decât cea dată pentru consultare, cu doar 3 cărți despre management și retsul memorare de legi și regulamente).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu