luni, 4 noiembrie 2019

Starea de bine a profesorului

Foto din arhiva personală - workshop „Hai cu starea de bine în școală!” (oct. 2019, LTMI București)

Starea de bine a profesorului este atât o responsabilitate individuală, cât și una colectivă. Cred că profesorii trebuie să aibă grijă și de ei înșiși, și de colegii lor și mai cred că directorii ar trebui să facă din toată școala o „casă a stării de bine”, a cărei fundație să o pună chiar ei, prin modul în care se comportă și îi tratează pe membrii personalului, prin felul în care îi încurajează și îi sprijină, prin cum știu să îi solicite fără a-i hărțui cu tot felul de „sarcini”, prin cât de clar le atribuie roluri și responsabilități, prin modul în care îi evaluează și le apreciază munca în școala în care lucrează.

Ce soluții există pentru a aduce starea de bine în școală? Răspundem la această întrebare în cadrul unui workshop/ curs pe care l-am structurat pornind de la o bună cunoaștere a sistemului de educație de la noi și a fundamentărilor teoretice și inițiativelor în domeniu prezente la nivel internațional :

Workshop/ curs „Starea de bine/ well-being în școală” 
 
Durata: 6/12/18 ore
Grup țintă: cadre didactice/ directori/ părinți
Conținuturi: starea de bine – definiții, schimbări necesare, proiecte de schimbare
Metodologie: sesiuni interactive, scurtă prezentare  a conceptului, lucru pe grupe, aplicații practice, feedback  de la colegi și formator, autoevaluare și evaluare

Mai multe informații la tel. 0722 661 940.

3 comentarii:

  1. Sunt interesata de tema. Cum putem participa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest moment, derulam cursul pentru școlile care organizează activități de formare pentru personalul propriu. Pe viitor, avem în vedere și organizarea cursului pentru grupuri de participanți care provin din diferite instituții și se înscriu individual.

      Ștergere
    2. Vă mulțumesc! Succes în toate activitățile dumnevoastră minunate! Aștept semnalul!

      Ștergere