vineri, 4 februarie 2022

Fișa de domiciliu obligatoriu în Pucioasa

 În data de 12.11.2020, am găsit AICI comunicatul de presă de mai jos ( mulțumesc M.L. pentru semnalare!):

„COMUNICAT DE PRESĂ
✅Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii anunţă demararea postării unui număr de 56.468 Fişe de Domiciliu obligatoriu pe site-ul instituţiei. Aceste documente emise de fosta Securitate atestă măsura abuzivă a strămutării unor persoane, ilustrând modul în care a fost limitată libertatea de circulaţie și au fost încălcate drepturile fundamentale ale omului de către regimul totalitar comunist.
✅Prin decizia publicării acestor materiale arhivistice, instituţia oferă un suport documentar în special beneficiarilor Legii 130/2020 pentru completarea art.5 din Decretul-lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cât şi cercetătorilor interesaţi în documentarea numeroaselor cazuri de represiune politică.
✅În vederea consultării Fişelor de Domiciliu Obligatoriu puteţi accesa următorul link: http://cnsas.ro/fise_cartoteca.html.”
 
Am căutat numele Elena Donici, prințesa cantacuzină căreia îi datorez cariera mea, și a surorii dânsei, Bălașa Cantacuzino, și am găsit următoarele:
 




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu