joi, 4 ianuarie 2024

Activitate cu profesorii pentru prima zi de școală din noul an

credits: Angie Greg Ballius

Aș face această activitate cu colegii mei, dacă aș mai fi directoare, să ne reconectăm la început de an și de școală. Aș face-o într-o scurtă întâlnire în cancelarie, lunea care vine, la o cafea dată de mine. E rolul directorilor să îi țină pe profesori împreună pentru un scop comun.

Ne trebuie niște pietre (eu le-am luat de la Dedeman, când am făcut activitatea, acum mai mulți ani, făceam training cu inspectorii din toată țara într-un proiect al BM) și un vas de sticlă. Fiecare profesor primește o piatră pe care își scrie prenumele și o valoare care crede că îl/o reprezintă și pe care o va promova în școală în acest an. Dacă e timp, fiecare va spune grupului ce a scris. Se pun toate pietrele într-un vas de sticlă care va ajunge pe biroul directorului, într-un locșor cu soare, să vadă în fiecare zi, când se uită la el, cât de bogat e în oameni și câte resurse are la dispoziție. Din când în când, pe parcursul anului, la o cafea, directorul poate vorbi cu profesorul despre cum merge treaba cu promovarea respectivei valori. Cam așa se formează o cultură organizațională bazată pe valori

 Dacă nu aveți pietre, puteți face activitatea și cu altfel de materiale, de exemplu, cu post-it pe care le lipiți apoi în formă de copac, unul al apartenenței la școală. Activitatea poate fi adaptată și pentru elevi, contribuie la dezvoltarea comunității clasei.

La mulți ani, un an 2024 bun!

arhiva personală



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu