duminică, 23 ianuarie 2022

Cum să recuperăm pierderile în învățare în 2022

 Raportul „ State of the Global Education Crisis Report”, elaborat de World Bank, UNICEF și UNESCO și apărut de curând, analizează cei aproape 2 ani de criză în educație produsă de pandemie și vine cu soluții pe care orice guvern și responsabil cu educație din orice țară ar trebui să le ia în considerare:

1.Pentru a înlătura pierderile în învățare cauzate de pandemie, țările trebuie să abordeze mai întâi criza datelor privind învățarea, prin evaluarea nivelului de învățare al elevilor.

2. Pentru a preveni acumularea pierderilor de învățare, țările ar trebui să inițieze programe de recuperare a învăţării, bazate pe dovezi.

3. Dincolo de recuperarea pierderilor de învățare, sunt esențiale și acțiunile care să diminueze și problemele socio-emoționale ale copiilor.


4. Reconstruirea necesită ca țările să analizeze impactul pierderilor în învățare asupra capitalului propriu și apoi să folosească ceea ce au învățat pentru îmbunătăți situația în continuare.

5. Țările au oportunitatea de a accelera învățarea și a face școlile mai eficace, echitabile și mai rezistente,bazându-se pe investițiile făcute și pe lecțiile învățate în timpul pandemiei.

Concluzia: ACȚIONAȚI ACUM PENTRU A VĂ FACE BINE EDUCAȚIA!

Raportul poate fi citit AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu