miercuri, 12 ianuarie 2022

De mâine, ora de fericire în școli


Studiile ne demonstrează de ceva timp că elevii învață mai bine atunci când sunt fericiți, iar dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale copiilor, precum empatia, curiozitatea, încrederea etc. conduce la rezultate academice mai bune. Încă din 2013, analizele OECD au arătat că, dacă un copil termină școala cu o stare de bine, acest lucru va avea un impact mai mare asupra vieții sale de adult decât îl vor avea notele și succesul la examene.

În ultimii doi ani, pandemia de COVID 19 a adus cu sine multă anxietate și stres în rândul profesorilor și elevilor din întreaga lume, iar a lua măsuri pentru a crește starea de bine în școli este deja o prioritate a momentului. Sigur că e de dorit ca toate orele să fie cu bucurie, dar o oră de fericire ca atare în orarul claselor va crea oportunități elevilor de a parcurge cele 5 teme mari din curriculumul orientativ al orei de fericire pe care l-am creat, de a dialoga și comunica despre sine și despre relațiile cu ceilalți, de a face mișcare și a mânca sănătos, de a identifica idei și soluții de implicare în viața școlii și a comunității și de a fi în contact cu natura cât se poate de des. 
 
De mâine, va fi cu ora de fericire în orar ❤️în patru școli din România, cu sprijin de la Romanian Romance
 
Dacă sunteți o companie/ organizație/ persoană care doriți să sprijiniți extinderea acestei ore de fericire și în alte școli din țară, vă rog să mă contactați pe mesaj privat sau mail. Mulțumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu